‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFOTO. Parcul Agro-industrial din Sângerei va exporta primul lot de mere în Arabia Saudită

FOTO. Parcul Agro-industrial din Sângerei va exporta primul lot de mere în Arabia Saudită

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Premierul Pavel Filip a vizitat astăzi Parcul Logistic Agro-industrial din Sângerei, care săptămâna viitoare va exporta primul lot de mere în Arabia Saudită, anunță serviciul de presă al Guvernului.

Premierul s-a interesat despre activitatea întreprinderii, care a fost deschisă anul trecut, în cadrul proiectului „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei rețele agricole transfrontaliere”, realizat cu suportul Uniunii Europene. Întreprinderea este amplasată pe un teren de 1,58 hectare. Aici funcționează un frigider cu o capacitate de 1600 de tone, destinat păstrării fructelor și legumelor și o linie de sortare. În prezent, 6 producători agricoli din 5 raioane îşi păstrează aici merele şi prunele.

Pe teritoriul întreprinderii activează și un centru de instruire pentru producătorii agricoli. Aceștia pot beneficia de consultanță și traininguri pentru implementarea tehnologii europene de păstrare, sortare şi ambalare a producţiei agricole.

Prim-ministrul a spus că își dorește ca astfel de parcuri să funcționeze în toată țara, pentru a permite agricultorilor să-și păstreze producția în siguranță și să obțină venituri mai mari.

Proiectul „Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei rețele agricole transfrontaliere”, în valoare de 2,4 milioane de euro, este implementat în comun cu partenerii din România și Ucraina, în scopul creșterii productivității și competitivității sectorului agricol. Acesta mai prevede crearea unei piețe online pentru promovarea produselor agricole realizate în zona transfrontalieră. De asemenea, printre obiectivele proiectului se numără adaptarea calității produselor la standardele internaționale și continuarea dezvoltării serviciilor de sortare, congelare și depozitare.

‹ adv ›

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›