15:54:26 19.04.2024
Stiri

DOC // Igor Dodon, dat pe mâna procurorilor: „Trebuie să răspundă pentru crimele pe care le-a săvârșit împotriva acestui popor”

Social 02.11.2018 13:18 Vizualizări5461 Autor: Ziarul National
DOC // Igor Dodon, dat pe mâna procurorilor: „Trebuie să răspundă pentru crimele pe care le-a săvârșit împotriva acestui popor”


Președintele Asociației unioniste „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi a depus astăzi, la Procuratura Generală, o plângere împotriva deciziei semnate de actualul președinte Igor Dodon în anul 2007, pe vremea când era ministrul al Economiei, cu privire la vânzarea terenului Cimitirului Eroilor Români din bd. Decebal, Chișinău.

În plângere se arată că Igor Dodon a semnat și autorizat vânzarea terenului pe care este amplasat acest cimitir și se solicită pornirea unui dosar penal în cadrul căruia să fie investigată legalitatea înstrăinării către un agent economic a acelui teren.

„Dodon trebuie să răspundă pentru toate crimele pe care le-a săvârșit împotriva acestui popor. Dacă nu azi, în viitorul apropiat. Azi suntem activiști, mâine vom ajunge în structurile de stat. Dar credeți-mă că se apropie ziua în care îl vom trage la răspundere. Mi-ar plăcea să fiu chiar eu cel care o va face”, a declarat președintele „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

CITIȚI și FOTO // Sicriu pentru Igor Dodon și plângere penală la Procuratură pe numele actualului președinte

Amintim că, în luna august 2007, a fost adoptată hotărârea de Guvern prin care premierul de atunci, Vasile Tarlev, permite Ministerului Economiei, condus de către Igor Dodon, să scoată la privatizare trei terenuri din proprietatea statului. Pe unul dintre terenuri, care avea și cea mai mare suprafață, se află Cimitirul Eroilor Români din Chișinău.

„UNIREA-ODIP” a cerut anterior autorităților de la Chișinău să aloce acelui agent economic un alt teren în locul celui pe care sunt amplasate mormintele soldaților din 18 țări decedați în timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial.




Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md