(video) Membrii „UNIREA-ODIP” au depus o plângere la Procuratura Generală pe numele Președintelui Igor Dodon

collage odip vs dodon

Reprezentanții de la Asociația „UNIREA-ODIP” au depus astăzi o plângere la Procuratura Generală împotriva Președintelui Igor Dodon, pe vremea când era ministrul al Economiei, cu privire la vânzarea terenului Cimitirului Eroilor Români din capitală. Membrii „UNIREA-ODIP” solicită deschiderea unui dosar penal referitor la deciziei semnate de Dodon, pe vremea când era ministrul al Economiei, cu privire la vânzarea terenului Cimitirului Eroilor Români din capitală.

Membrii „UNIREA-ODIP” solicită deschiderea unui dosar penal, prin care să fie investigată legalitatea înstrăinării către un agent economic a cimitirului, care ar trebui protejat de lege.

„Dodon trebuie să răspundă pentru toate crimele pe care le-a săvârșit împotriva acestui popor. Dacă nu azi, în viitorul apropiat. Azi suntem activiști, mâine vom ajunge în structurile de stat. Dar credeți-mă că se apropie ziua în care îl vom trage la răspundere. Mi-ar plăcea să fiu chiar eu cel care o va face”, a declarat președintele „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

Plangere Procuratura Generala

Ieri, 1 noiembrie, unioniștii au organizat un flashmob în fața Președinției Republicii Moldova. Aceștia i-au adus șefului statului un sicriu și bănuți, pentru a-i transmite mesajul că memoria eroilor nu este de vânzare.

În luna august 2007 a fost adoptată hotărârea de Guvern prin care premierul de atunci, Vasile Tarlev, permite Ministerului Economiei, condus de către Igor Dodon, să scoată la privatizare trei terenuri din proprietatea statului. Pe unul dintre terenuri, care avea și cea mai mare suprafață, se află Cimitirul Eroilor Români din Chișinău. „UNIREA-ODIP” cere autorităților să intervină și să aloce agentului economic un alt teren.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente