Linkuri accesibilitate

Petro Poroșenko repetă cererea de retragere a trupelor ruse din Ucraina după ce Moscova anunță sancțiuni împotriva a 322 de ucraineni


Președintele ucrainean Petro Poroșenko
Președintele ucrainean Petro Poroșenko

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat joi că pentru ucraineni faptul de a fi incluşi pe lista cu sancţiuni a Rusiei este asemenea „unui premiu” și a cerut din nou Moscovei să-și retragă trupele și armele din estul Ucrainie. Rusia respinge categoric acuzațiile că ar sprijini activ conflictul separatist din estul țării vecine.

Rusia a impus joi sancțiuni unui număr de 322 de ucraineni, reprezentați ai elitei politice, culturale și de afaceri. Pe listă se află fiul președintelui Petro Poroșenko, Oleksy, ministrul de interne Arsen Avakov, șeful Securităţii, Vasil Hrițak, premierul adjunct Ivana Klimpuș-Tsintsadze, și Iulia Timoșenko.

Potrivit decretului semnat de premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, scopul acestor sancțiuni este „să contrabalanseze activitățile neprietenoase ale Ucrainei față de cetățeni și entități rusești” și „să normalizeze relaţiile bilaterale”. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, nu se află pe listă.

XS
SM
MD
LG