„Oamenii orbi au relații sexuale fericite în toată lumea”. Ce spun aceștia despre atracția lor amoroasă față de alte persoane

ppp

Atracția sexuală are de obicei un fel de componentă vizuală. Însă în cazul persoanelor oarbe acest lucru are loc total prin alte căi de „seducere” a partenerului/partenerei. Cum oamenii nevăzători se îndrăgostesc aflați chiar de la ei, într-un material realizat de Vice.com.

În confesiunile de mai jos au participat redactorul pe călătorii, Tony Giles, artista și culturista Claire Lawrence, vloggera de makeup Lucy Edwards și atleta Selina Litt – toți orbi.

Selina Litt

Oamenii orbi nu pot să admire frumusețea cuiva de la distanță, să-i privească în ochi sau să le citească limbajul corporal. Asta înseamnă că avem nevoie de interacțiune directă cu o persoană înainte să putem să simțim atracție sexuală. Una dintre cele mai mari preconcepții despre noi este că atingem fețele oamenilor ca să le identificăm trăsăturile faciale și să decidem dacă ne plac sau nu. Asta nu se întâmplă. Pentru mine, atracția sexuală este bazată în principal pe instinct. Creierul meu se decide dacă îmi place de cineva în cinci secunde.

Îmi creez o imagine în minte despre cum cred că ar arăta o anumită persoană. Se poate să fie total eronată, din moment ce nu pot verifica asta. E ca atunci când vorbești cu cineva la telefon și-ți imaginezi cum ar arăta. Deși fizic nu pot să văd acea persoană, imaginea mentală pe care o am despre ea îmi influențează percepția.

Am tendința să mă simt atrasă de oameni mai înalți ca mine, dar nu am decât 1,61 de metri, deci nu este asta o problemă. Sunt și sportivă, deci înclin către cei cu un stil de viață sănătos. Sunt absolventă de limba engleză, deci caut un bărbat care stăpânește bine limbajul. Bărbații își pot mări sex appeal-ul dacă investesc într-un aftershave care miroase frumos sau un gel de duș, așa că mirosul joacă și el un rol important într-o oarecare măsură.

Tony Giles

Mă simt atras sexual de personalitatea fetelor. Mă atrage ce spun, modul cum o fac, vocea, accentul, etc. Unele accente regionale mă stimulează mai mult ca altele.

Contactul fizic joacă de asemenea un rol dominant în atracția sexuală pentru orbi. Sunt atent la textura pielii cuiva, cum se simte părul sau dacă este lung. Când am fantezii mintea îmi creează imagini și mă gândesc la femei cu părul închis la culoare. Asta cred că mi se trage de la faptul că, deși m-am născut orb, puteam să văd imagini alb-negru când eram copil.

Țin adesea pe cineva de braț sau cot ca să mă ghideze și pot să îmi dau seama de înălțimea, greutatea și structura osoasă a cuiva. Femeile cu brațe și talie subțire nu mă atrag atât de mult ca cele mai corpolente. Îmi mai plac și anumite texturi de haine pe o femeie. Texturile ușoare sunt mai excitante. Îmi place senzația de la mătase, satin, dantelă și piele. Mă excită și sunetul tocurilor pe o podea tare.

Unii oameni cred că orbii nu simt niciun fel de atracție sexuală, iar asta e o nebunie. Am fost într-o relație nouă ani și sunt oameni orbi care au relații sexuale fericite în toată lumea.

Claire Lawrence

Mă atrage foarte mult un bărbat care miroase bine și are o voce mișto. Sunt foarte senzorială și mă bazez pe atingere ca să-mi dau seama de lucruri, inclusiv când vine vorba despre corpuri. Sunt culturistă, deci îmi place să simt bărbatul bine. Când eram mai tânără, nu m-ar fi atras un tip sportiv care face fitness, dar acum că sunt atletă ăsta este genul de persoană pe care aș prefera-o, din moment ce am avea interese comune. De asemenea mă atrage mai mult sexual gândul unui corp în formă, dar până la urmă pe cine nu?

Sunt atrasă de anumite elemente din fizicul altor persoane care sunt prezente și în corpul meu. Îmi place senzația umerilor și spatelului meu și a mușchilor din picioare. Dacă aș avea o relație intimă cu cineva aș vrea să-l simt la fel de bine, dacă nu mai bine.

Și mirosul mă mai conectează cu oamenii. Mă pot excita de la o aromă, iar alte mirosuri îmi provoacă greața. Mă antrenez la sală în fiecare zi și mă confrunt adesea cu tipi care miros dezgustător. Ar putea fi și Idris Elba, dar să miroasă în halul ăla, tot aș zice nu, mersi.

Lucy Edwards

Mi-am cunoscut logodnicul, pe Ollie, înainte să-mi pierd vederea, deci știu cum arată, dar natura atracției sexuale s-a schimbat acum că sunt oarbă. Acum funcționează mai mult la un nivel emoțional. Îmi place limbajul de flirt, iar mirosul joacă un rol major. Ador când se dă cu un aftershave care miroase bine sau poartă un tricou spălat cu lavandă.

Când vine vorba despre celebrități, mă atrag vocile și îi spun mereu lui Ollie că-mi plac actorii cu accente irlandeze. Am mai multă încredere acum în opiniile soră-mii despre asta, care-mi spune dacă o celebritate arată bine sau nu. Unii oameni își imaginează că femeile oarbe plac pe oricine pentru că nu vedem, dar e greșit. În ultimii ani, când oamenii s-au dat la mine în baruri, m-am tot întrebat dacă faptul că sunt oarbă mă face să par o pradă ușoară. Pur și simplu nu e adevărat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente