REȚETĂ // Cum prepari acasă un pate de ficat delicios?
Pateul de ficat este delicios, dar pe cât de puternic și aromat este gustul, pe atât de nesănătos este acest produs. Dacă vrei ca cei dragi să se bucure de gustul pateului de ficat, poți alege să îl prepari la tine acasă. Nu doar că este gata imediat, dar este mult mai sănătos decât cel pe care îl găsești pe rafturile magazinelor.
De câte ori nu ți s-a întâmplat să te gândești la pateul de ficat ca fiind o alternativă pentru micul dejun, însă să renunți rapid la această idee în momentul în care ai citit ingredientele de pe ambalaj? E-urile pe care le putem regăsi în compoziția acestui produs îl pot transforma într-o amenințare pentru organism, motiv pentru care de preferat ar fi să îl prepari în casă. Rețeta este foarte simplă, iar într-un timp foarte scurt poți obține o gustare de care se pot bucura toți cei dragi, în special cei mici, fără ca sănătatea lor să fie pusă în pericol.
Cum prepari acasă un pate de ficat delicios?
Ingrediente:
ficat proaspăt de porc sau pui – 500 grame
unt
sare
piper
chimen pisat
cimbru uscat mărunţit
usturoi pisat mărunt
o ceapă tocată
2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Ficatul curăţat și spălat se lasă 40 minute la fiert în apă cu sare. Ceapa se călește împreună cu usturoiul în ulei.
Când ficatul este fiert se amestecă cu unt, condimente, ceapa și usturoiul călit și se introduce compoziţa în blender.
Pateul rezultat se păstrează la frigider, într-un recipient închis ermetic.
Deasupra se poate pune puţin unt topit pentru a-și păstra culoarea.
Sursa: avantaje.ro
Primarul de Căușeni, Anatolie Donțu, DECĂZUT din drepturi. Locuitorii din Căușeni sunt așteptați să-și aleagă noul PRIMAR pe 17 noiembrie
MĂRTURII despre foametea organizată de sovietici în Basarabia (II): „Prin împrejurimi - o mulțime de cadavre, pe alocuri mâncate de oameni, ori de animale, nu se știe adevărul. Nu avea cine-i îngropa, fiindcă cei vii erau mai mult morți decât vii”
De ce a plecat din sistemul penitenciar bărbatul bănuit de omorul tinerei însărcinate de la Orhei: Precizările ANP