Curiozități din lumea camioanelor. Ce trebuie să știi înainte să conduci un truck

kleyn

Prima utilizare cunoscută a cuvântului „camion” a fost în 1611, când sa referit la roțile mici și puternice folosite pentru vagoanele de tunuri. În utilizarea sa extinsă s-au făcut referiri la cărucioare pentru transportul încărcăturilor grele, o semnificație cunoscută încă din 1771.

Aplicația sa extinsă la „transportor de încărcătură grea, cu motor” a fost folosită încă din 1930, scurtată „autocamion”, care datează de la 1901.

#1 Industria camioanelor colectează, în medie, venituri în valoare de 650 de miliarde de euro în fiecare an, aproximativ 5% din PIB-ul Americii.

#2 Se estimează că industria camioanelor va crește cu aproximativ 21% în următorii zece ani.

#3 În medie, un camion folosește 77 de tone de motorină anual. O mașină obișnuită consumă aproximativ 2 tone/an.

#4 Potrivit revistei Career Builder, salariul mediu pentru șoferii de camioane este de 44.500 de dolari.

#5 Datorită tehnologiilor moderne, camioanele diesel care funcționează în prezent sunt mult mai puțin poluante, decât cele din anii 1800 – 1900. În 2017 ar fi nevoie de 60 de camioane pentru a egala emisiile de gaze de eșapament ale unui camion din 1988.

#6 La sfârșitul anului 2013 (mai exact în luna septembrie) producatorul de camioane din Belarus, BelAZ, a anunțat crearea celei mai mare basculante din istoria camioanelor. Constructorul a reușit să realizeze un camion care poate transporta pana la 450 tone. BelAZ 75710 este un camion ce cântăreşte 810 tone şi are nevoie de două motoare turbodiesel de 16 cilindri, cu o capacitate totală de 4.600 CP, pentru a se pune în mișcare.

Mai multe despre camioane puteți vedea pe site-ul companiei Kleyn. Este cea mai mare bază pentru cei care doresc să achiziționeze astfel de autovehicule. Toate vehiculele sunt verificate complet și verificate din punct de vedere tehnic.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente