/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Companiile aeriene din Moldova ar putea fi obligate să introducă cerințe de asigurare pentru daunele aduse pasagerilor

01 noiembrie 2018, ora 12:21

Potrivit proiectului, se stabileşte regimul răspunderii civile a operatorilor de transport aerian ai Republicii Moldova pentru daunele produse pasagerilor, bagajelor, mărfurilor, trimiterilor poştale şi terţilor, precum şi limita minimă a sumelor asigurate pentru acoperirea răspunderii civile.

În cazul accidentelor aeronautice care au avut ca urmare decesul sau vătămarea pasagerilor, operatorul de transport aerian va efectua plăţi anticipate persoanelor care au dreptul să pretindă despăgubiri.

Noile prevederi se vor aplica tuturor operatorilor aerieni şi operatorilor de aeronave care efectuează zboruri în spaţiul aerian în/ spre/ din sau deasupra Republicii Moldova.

Cerințele nu se vor aplica aeronavelor de stat pentru serviciile militare, vamale sau de poliţie.

Autorii propun ca noile prevederi să intre în vigoare la expirarea a 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Proiectul urmează a fi votat de plenul Parlamentului, în lectură finală.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram