De două ori nu i-a mers, dar a mai încercat o dată. Bărbat prins a treia oară pentru braconaj piscicol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un locuitor al satului Văleni, raionul Cahul, a fost depistat în această dimineață în timp ce prindea ilegal pește în apele de frontieră. Bărbatul de 39 de ani nu este la prima sa abatere de la lege, pe parcursul anului curent a adunat trei încălcări ale regimului zonei de frontieră, cu scop de pescuit ilicit.

În jurul orei 04:00, patrula Sectorului Poliției de Frontierei Brânza, aflată în misiune de serviciu, a observat pe apele unui canal al Lacului Beleu o persoană în timp ce pescuia. O perioadă acțiunile acesteia au fost monitorizate și în momentul revenirii la mal a bărcii, cu ajutorul căreia desfășura îndeletnicirea, polițiștii de frontieră au intervenit. În cadrul cercetărilor de la fața locului s-a constatat că este vorba despre cetățeanul moldovean, cunoscut de altfel pentru acțiunile sale ilegale. Conform informațiilor deținute, anterior a fost documentat de două ori pentru braconaj piscicol.

De această dată, bărbatul reușiseră să prindă aproximativ 25 kg de pește, speciile Caras și Crap. Ba mai mult, acesta deținea ustensile de pescuit interzise prin lege și intenționat a ignorat regulile de aflare în zona de frontieră, când pe timp de noapte practicarea pescuitului este strict interzisă.

Pe faptul dat a fost anunțat Inspectoratul Piscicol în vederea luării măsurilor legale ce se impun. Totodată, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră bărbatul s-a ales cu o amendă în mărime de 12 unități convenționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...