Doi medici de pe ambulanță care au mers la familia intoxicată din Flocoasa, internați în spital cu aceleași simptome

Doi medici de pe ambulanță care au mers la familia intoxicată cu insecticid din satul Flocoasa, raionul Cantemir, sunt internați la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”. Aceștia au prezentat aceleași simptome ca și pacienții intoxicați cu insecticid. Starea lor este stabilă, scrie Sanatateinfo.md.

„Aceștia au ajuns ieri la spital cu aceleași simptome, vomă, amețeli, fiind transferați de la Spitalul Raional Cantemir la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, a spus Diana Blănaru, purtător de cuvânt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească.

Publika.md precizează că mama celor două fetiţe decedate şi bunica lor au solicitat să meargă acasă pentru a înmormânta copilele, dar şi pe verişorul lor, care s-a stins ieri la spital, din aceeaşi cauză.

Potrivit medicilor, starea celor două femei este de gravitate medie, dar la insistenţa lor, ele vor fi lăsate să meargă acasă sub supravegherea medicilor de pe ambulanţă. După înmormântare, femeile vor fi aduse înapoi la spital pentru supraveghere medicală.

Raportul preliminar privind cazul de intoxicaţie din satul Flocoasa, Cantemir, arată că cele cinci persoane s-au intoxicat în urma inhalării vaporilor de insecticid „Valsafid”. Conform cercetărilor efectuate de specialişti, este vorba de o intoxicaţie cu fosfid de aluminiu.

Reamintim că trei copii de patru, opt și unsprezece ani din Flocoasa, Cantemir, au decedat. Mama a două fetițe și bunica lor se află la spital în stare gravă, acestea sunt diagnosticate cu „intoxicație acută cu insecticid”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.