(foto, video) Igor Dodon a fost decorat cu Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej” de Patriarhul Kirill. Pentru ce merite

1

Igor Dodon a fost decorat de Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, în cadrul vizitei sale oficial în Rusia. Președintele Republicii Moldova a primit Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova.

„Am avut o întâlnire cu Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii. Am discutat mai multe chestiuni cu privire la sprijinirea valorilor ortodoxe și familiale în Republica Moldova.

Am menționat că popoarele noastre au valori spirituale comune și o Biserică ortodoxă comună. Biserica Moldovei este parte integrantă a Bisericii Ortodoxe Ruse. Așa a fost, este și, sunt sigur că așa va fi în continuare. Мajoritatea covârșitoare a credincioșilor creștini ortodocși din Moldova sunt de aceeași părere.

În plus, am pus în discuție termenele vizitei pastorale a Patriarhului Kirill în Moldova. Am exprimat speranța că Sanctitatea Sa ne va vizita țara în timpul imediat următor.

Sanctitatea Sa mi-a acordat Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II, pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”, scrie pe pagina sa oficială, Igor Dodon.

1 2 3 4 5

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente