01:32:25 20.04.2024
Stiri

Președintele Dodon este acuzat că ar fi VÂNDUT ILEGAL terenul pe care este situat Cimitirul Eroilor Români din Chișinău

Social 31.10.2018 13:19 Vizualizări3240 Autor: Ziarul National
Președintele Dodon este acuzat că ar fi VÂNDUT ILEGAL terenul pe care este situat Cimitirul Eroilor Români din Chișinău captură


Fostul ministrul al Economiei, actual șef al statului, Igor Dodon, este acuzat că ar fi vândut ilegal, în anul 2007, terenul de bd. Decebal 17, acolo unde este situat Cimitirul Eroilor Români din Chișinău. Acuzațiile au fost lansate astăzi de către președintele Asociației „UNIREA - ODIP”, Vlad Bilețchi, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui Bilețchi, decizia privind vinderea terenului s-a luat printr-o hotărâre de Guvern promovată cu insistență de fostul ministru al Economiei și vicepremier, Igor Dodon.

Mai mult, pentru ca Dodon ar fi avut interese să vândă acest teren, din Fondul de rezervă a Guvernului au fost alocate 2 milioane de lei pentru demolarea fostului spital de pe teritoriul Cimitirului Eroilor Români, spune Bilețchi.

„Deci, acești bani au fost alocați de Guvern după ce terenul respectiv deja fusese cumpărat de o firmă, care avea sediul într-un apartament la București. Sunt oameni foarte mari implicați în această afacere. Firma respectivă a dat 4 milioane de euro pe terenul respectiv și în 11 ani nu a făcut nimic pe el. Ceea ce ne-a atras atenția este că totul s-a făcut în viteză și, în decurs de câteva luni, 14 august – 3 noiembrie 2007, s-au emis hotărâri de Guvern, s-a demolat fostul spital pentru bolnavii de tuberculoză și s-au emis titlurile de proprietate”, a spus acesta.

Președintele „UNIREA - ODIP” a menționat că are pachetul de documente care demonstrează această ilegalitate și că cineva încearcă să ascundă urmele. „Noi ne vom clarifica și vom veni cu mai multe informații. Vom merge și la Președinție pentru a cere explicații lui Igor Dodon”, a mai adăugat Bilețchi.

Amintim că unioniștii au lansat recent lucrările de reabilitare a coloanelor de la intrarea în Cimitirul Eroilor Români, iar zilele trecute au făcut curățenie în acel cimitir.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md