(VIDEO) După decorarea Mitropolitului Vladimir de către Putin, a venit și rândul președintelui Dodon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce președintele rus, Vladimir Putin, l-a decorat pe Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, Vladimir, cu „Ordinul Prieteniei”, a venit și rândul președintelui Igor Dodon. Doar că nu să decoreze, ci să fie decorat. Acesta a primit din partea Patriarhului Moscovei și a întregii Rusii, Kirill, Ordinul „Sf. Cuvios Serghie de Radonej”, gradul II.

Distincția i-a fost oferită în cadrul vizitei președintelui moldovean la Moscova, unde a avut o întrevedere cu sanctitatea sa. Potrivit lui Dodon, distincția i-a fost oferită „pentru atenția acordată sprijinului activ a inițiativelor publice bisericești ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”.

Vedeți și: Mitropolitul Vladimir, decorat de Vladimir Putin cu „Ordinul Prieteniei”. Un alt moldovean a primit medalia „Pentru merite în fața Patriei”

În cadrul întrevederii, cei doi au discutat „termenele vizitei pastorale a Patriarhului Kirill în Moldova”, care urma să aibă loc la finele săptămânii trecute însă, din motive necunoscute, a fost amânată.

„Am exprimat speranța că Sanctitatea Sa ne va vizita țara în timpul imediat următor”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook, fără a oferi termeni mai exacți.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...