/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Directorul companiei aeriene Lion Air, demis după tragedia aviatică din Indonezia în care au decedat 189 de persoane

missing
31 octombrie 2018, ora 12:48

Potrivit media locale, ministrul transporturilor din Indonezia, Budi Karya Sumadi, a ordonat directorului tehnic al Lion Air şi a altor angajaţi care au dat lumină verde decolării cursei de luni, 29 octombrie încheiată tragic.

Budi a afirmat că ministerul său vrea să evalueze sistemele de siguranţă ale companiilor low-cost din ţară.

Avionul Boeing 737 MAX 8 al companiei indoneziene low-cost, intrat în serviciu în urmă cu numai câteva luni, a dispărut de pe radare luni, după 13 minute de la decolarea sa din Jakarta. El s-a prăbuşit în Marea Java, la o adâncime de 30-40 de metri, la scurt timp după ce a cerut turnului de control autorizaţia de a reveni în capitala indoneziană. Pilotul şi copilotul totalizau peste 11.000 de ore de zbor şi au fost supuşi recent unor examene medicale.

Marţi, ministrul a anunţat că a ordonat inspectarea „tuturor avioanelor Boeing 737 MAX”, fără ca aparatele să fie ţinute la sol. Avionul prăbuşit luni avusese o problemă tehnică în timpul unui zbor precedent, care fusese însă remediată.

Boeing a suspendat ieşirea avioanelor 737 MAX anul trecut, chiar înainte de prima livrare comercială, evocând o problemă la motor. Motoarele sunt realizate în colaborare de General Electric (SUA) şi Safran (Franţa), conform site-ului de specialitate airlineratings.com.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram