/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ O echipă de sportive de la noi a luat locul trei la Campionatul Mondial de Gimnastică Estetică, desfășurat la Paris

30 octombrie 2018, ora 19:23

Ce-i asta la tine? Medalie de locul 3, bronz.

Sala a fost mare. Au fost mulți concurenți, dar noi am reușit să luăm medalia de bronz în categoria noastră.

Am luat bronzul pentru Moldova. Ne-am clasat pe locul trei. Am fost depășiți doar de Rusia și Ucraina, cu o diferență la limită de 0.1.”, Oxana Mihalciuc Moraru, președinta Federației de gimnastică estetică din Moldova

Cele 9 gimnaste au oferit un spectacol unic, dansând pe ritmurile piesei Hora din Moldova. Sportivele au efectuat sărituri artistice, piruete, valuri, dar și elemente de echilibru în variații de pași de dans național-hora. Fetele au impresionat și prin ținute inedite, cu aplicații tradiționale, iar pe fiecare costum au fost încrustate câte 3000 de pietre Swarowski.

Am avut emoții. Și a doua zi toate fetele au început să retrăiască. A fost greu. Dar după, ne-am simțit bine.

A fost un proces lung de creare a programului artistic. Montarea lui a luat foarte mult timp. Nu e chiar simplu de combinat mișcările din dansul național cu cele gimnastice, dar mai ales când vine vorba de copii mici, efortul este dublu”, Violeta Marinescu, antrenoare

Evoluția micilor artiste a fost posibilă datorită susținerii financiare din partea părinților. Doar pentru călătoria la Paris, familiile au cheltuit în total în jur de 12 mii de euro.

Am ținut pumnii pentru ei. Ne îngrijoram, strigam, ne bucuram, cred că tot Parisul ne-a auzit. A fost super.

Cheltuielile pentru această călătorie au fost acoperite de Părinții copiilor. Ei au achitat cazarea, zborul, pregătirile, costumele. Cu regret, deocamdată statul nu este capabil să ne finanțeze. Dar sperăm că oficialitățile vor deveni mai loiali, și ne vor ajuta pe viitor, pentru că noi înregistăm rezultate foarte bune, aducem medalii”, Oxana Mihalciuc Moraru, președinta Federației de gimnastică din Moldova

Partea financiară a fost asigurată de părinți. Ce să-i faci? Federația nu este în stare să ne ajute câtuși de puțin. A trebuit să ne mobilizăm de sine stătător. Ar fi foarte bine dacă o parte din ce-am cheltuit ar putea fi restituite de stat.

Chiar dacă au revenit cu medalii de bronz, gimnastele nu se opresc aici. Spun că vor continua să muncească pentru a cuceri noi locuri de frunte. Si-ar dori insa un covor nou, pentru că cel pe care se antrenează în prezent e vechi și le afectează genunchii. Pentru asta este nevoie de 12 mii de euro, bani pe care nimeni nu știe de unde să-i ia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram