Șapte moldoveni au suferit răni ușoare în urma unui accident rutier în Federația Rusă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șapte cetățeni moldoveni au avut de suferit în urma unui accident rutier produs în noaptea de marți, 30 octombrie, în regiunea Tveri din Federația Rusă. Aceștia se deplasau cu un microbuz, care a derapat, a ajuns într-un șanț și s-a lovit de un copac.

Deși inițial se spunea despre nouă moldoveni, șeful Serviciului de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Alexandr Roitman, a declarat pentru IPN că este vorba de șapte moldoveni care au suferit leziuni ușoare, iar viața lor este în afara oricărui pericol.

Agenția rusească de știri Tass scrie, cu referire la organele de drept din Rusia, că una dintre cauzele accidentului ar fi ghețușul. Nimeni nu a fost rănit grav, cei implicați în accident fiind transportați la un spital din apropiere pentru îngrijiri medicale.

Sursa mai menționează că șoferul microbuzului transporta pasagerii ilegal. În microbuz se aflau 13 persoane, nouă dintre care s-au ales cu leziuni. Potrivit informațiilor preliminare, conducătorul auto aduna pe internet pasageri și îi transporta la hotarul cu Federația Rusă. Aceștia urcau în microbuz, de regulă, de la o anumită stație de metro.

La fel, s-a constatat că șoferul, cetățean al Federației Ruse, în vârstă de 21 de ani, nu este la prima abatere, având deja în jur de 60 de amenzi. Acesta are permis de conducere, dar nu categoria care să îi permită să transporte pasageri cu microbuzul respectiv, care este unul reutilat, în el fiind instalate scaune suplimentare.

Organele de drept urmează să decidă dacă pe marginea acestui caz va fi pornită o cauză penală.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...