Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Aprilie, 2024

Directorul ANRCETI a avut o întrevedere cu reprezentanții BERD

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), Octavian RĂU, s-a întâlnit, în după amiaza zilei de ieri, cu reprezentanți ai Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în vederea identificării unor posibilități de cooperare cu BERD în domeniul comunicațiilor electronice. La întrevedere a participat și Vitalie TARLEV, Secretar de Stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind dezvoltarea serviciilor de broadband în Republica Moldova, activitățile planificate ale ANRCETI în vederea dezvoltării infrastructurii de broadband și posibile măsuri de cooperare în vederea realizării inventarului digital al serviciilor de broadband.

Totodată, Octavian RĂU a precizat că, actualmente ANRCETI lucrează asupra unui nou concept al inventarului digital al serviciilor respective, care va include informații despre furnizorii existenți pe piață, despre rețelele existente și serviciile oferite populației și va reprezenta o platformă de acces la informația respectivă atât pentru furnizori cât și pentru utilizatorii acestor servicii.

Menționăm că reprezentanții BERD s-au arătat interesați de accelerarea dezvoltării serviciilor de broadband în Republica Moldova și sunt dispuși să ofere asistență în acest sens.

Amintim că, în perioada 2009-2011, BERD a finanțat proiectul de asistență tehnică ”Dezvoltarea și reglementarea comunicațiilor electronice” acordat ANRCETI. Prin acest proiect ANRCETI a beneficiat de asistenţa necesară pentru implementarea unui cadru de reglementare modern, transparent, previzibil şi favorabil pentru investitori în conformitate cu cerinţele UE şi pentru consolidarea capacităţilor sale instituţionale.

30 octombrie 2018

Ultima actualizare: 30/10/2018