Sunt condamnați la o viață în beznă și de parcă asta nu ar fi de ajuns se confruntă zilnic cu zeci de probleme. Nevăzătorii din Moldova își găsesc cu greu un loc de muncă, primesc o pensie mizeră și riscă să fie accidentați atunci când merg pe stradă. Despre condițiile de viață ale celor care trăiesc pe întuneric s-a discutat în cadrul unei manifestații organizată de Asociația Nevăzătorilor. Nevăzătorii spun că angajatorii nu-i privesc cu ochi buni și din acest motiv cei mai mulți încearcă să supraviețuiască pe cont propriu. Unii împletesc, iar alții vând lucrări croşetate pentru a câștiga bani de pâine.

Unii dintre cei care au probleme cu vederea au reușit să se angajeze la muncă, dar recunosc faptul că este destul de dificil.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Stat al Muncii, cinci la sută din numărul total de salariați este destinat persoanelor cu nevoi speciale, iar angajatorii sunt obligaţi prin lege să ofere locuri de muncă acestor categorii. Conducerea Asociaţiei Nevăzătorilor spune că a sesizat autorităţile cu privire la problemele existente, dar soluțiile se lasă așteptate. În Moldova sunt aproximativ 10 mii de nevăzători.