Două surori din Cantemir au decedat. Mama, bunica și un alt copil au ajuns la spital

Două surori, de patru și unsprezece ani, din satul Flocoasa, raionul Cantemir, au decedat astăzi în urma unei intoxicații cu insecticide. Totodată, la spital au ajuns mama, bunica și un alt copil.

Directorul instituției medicale, Iurie Mihăescu, a declarat pentru IPN că fetița mai mică era în stop cardio-respirator și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, iar după aproximativ o oră și jumătate a decedat. ÎMai târziu s-a stins și fata de 11 ani.

Ceilalți trei pacienți, femeile în vârstă de 33 și, respectiv, 57 de ani, și băiatul de opt ani au fost transferați cu Aviasanul în capitală.

Familia s-ar fi intoxicat după ce au inhalat vapori de insecticid. Publika.md scrie, se pare că, cu puţin timp înainte, bunelul a stropit grâul cu substanţe chimice, pentru a-l proteja de insecte. Cerealele au fost puse în verandă, în apropierea camerelor unde dormeau membrii familiei.

Reamintim că Serviciul de Asistență Medicală Urgentă a fost solicitat în această dimineață la o familie din localitatea Flocoasa, raionul Cantemir. Pacienții, două femei și trei copii în vârstă de 4, 8 și 11 ani prezentau simptome de vomă, greață, amețeli.

La fața locului s-au deplasat două echipe de asistență medicală urgentă, care au ajuns la pacienți în șapte minute.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.