/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

/FOTO/ În ce stare e sediul Societății Invalizilor și ce spune în apărarea sa șeful demisionar al Direcției construcții capitalei

missing
29 octombrie 2018, ora 14:45

„A fost o decizie politică. Primarul interimar mi-a solicitat demisia. Eu sunt un om cu verticalitate și mi-am dat demisia de onoare, mai departe, să vadă ei, mi-a fi acceptată sau nu. Mi-aș dori să așteptăm rezultatele comisiei de anchetă și apoi o să discutăm. Eu nu sunt cu nimic vinovat. Am muncit cinstit și cu asta mă mândresc”, a declarat șeful Direcției construcții capitale, solicitat telefonic de TV8.

Alexandru Panfilii spune că au mai fost făcute anterior cinci controale la Direcția pe care o conduce și că nu s-au depistat încălcări. Ce ține de reparația sediului Societății Invalizilor, funcționarul spune că acoperișul nu a fost reparat până la urmă din motiv că nu au ajuns bani.

„Toate lucrările sunt executate în conformitate cu proiectul. Acolo încălcări nu sunt. Din contractul de patru milioane, au fost alocate abia 800 de mii de lei pentru anul acesta. La ora actuală au fost valorificate 80% din suma alocată și lucrările sunt executate conform orarului. Din banii aceștia nici nu îți ajunge să faci acoperișul. Trebuia antreprenorul să facă din banii lui. Înainte de a mă numi criminal, ar fi bine să aibă un act constatator”, a spus șeful Direcției construcții capitalei.

Alexandru Panfilii a solicitat să fie eliberat din funcție din data de 2 noiembrie.

Amintim că, Primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu a declarat că Alexandru Panfilii a solicitat să fie concediat la o zi după ce Primăria a inițiat o anchetă la Direcția Construcții capitale. Edilul îl acuză pe funcționar de management prost al Direcției.

Sediul Societății Invalizilor se află pe strada Cojocarilor, nr. 9. Imobilul este monument de arhitectură de importanţă locală, introdus în registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău şi aparţine administraţiei publice locale. Acesta se află în proces de reconstrucție capitală. Lucrările au început cu reparația acolperișului, însă, din motiv că sediul o perioadă lungă a fost descoperit, clădirea a fost inundată de ploi.

Autoritățile municipale au anunțat că pentru finalizarea reparației acestei clădiri vor fi identificate resurse financiare suplimentare.

În imaginile de mai jos puteți să vedeți în ce stare este acum sediul Societății Invalizilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram