Opt cetățeni din Bangladesh, reținuți în apropiere de râul Prut. Străinii intenționau să ajungă în România cu o barcă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Opt cetățeni de origine afro-asiatică au fost reținuți în această dimineață, 29 octombrie, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Mare. Ca urmare a activităților de supraveghere și control a frontierei de stat, angajații Sectoarelor PF Frăsinești, Ungheni și Valea Mare au acționat operativ pentru reținerea persoanelor străine care au fost văzute în timp ce înaintau spre râul Prut.

La aproximativ 500 metri de linia de frontieră, inșii au fost reținuți și escortați la cel mai apropiat Sector pentru verificările de rigoare. Din primele cercetări și discuții cu aceștia, s-a aflat că sunt cetățeni ai statului Bangladesh, printre care se regăsește și un copil minor. Totodată, la aceștia a fost depistată o barcă, existând bănuială rezonabilă că urma să fie folosită pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au informat omologii români, în vederea investigării în comun a evenimentului de frontieră și elucidării tuturor circumstanțelor pe caz. Cu detalii privind rezultatele cercetărilor vom reveni ulterior.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...