Șapte bărbați și un minor din Bangladesh intenționau să treacă Prutul. Poliția de frontieră i-a reținut

fgdgf

Opt cetățeni de origine afro-asiatică au fost reținuți în această dimineață la frontiera moldo-română. Ca urmare a activităților de supraveghere și control a frontierei de stat, angajații Sectoarelor PF Frăsinești, Ungheni și Valea Mare au acționat operativ pentru reținerea persoanelor străine care au fost văzute în timp ce înaintau spre râul Prut.

La aproximativ 500 metri de linia de frontieră, cei șapte bărbați și minorul de 17 ani au fost reținuți și escortați la cel mai apropiat Sector pentru verificările de rigoare. Din primele cercetări și discuții cu aceștia, s-a aflat că sunt cetățeni ai Bangladesh. Totodată, la aceștia a fost depistată o barcă, existând bănuială rezonabilă că urma să fie folosită pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Serviciul de presă a Poliției de frontieră ne-a comunicat că acest caz se află în proces de cercetare și nu ne poate oferi mai multe detalii despre cum aceștia au ajuns în Republica Moldova și de ce intenționau să părăsească ilegal hotarul țării.

Revenim cu detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente