Opt bărbați din Bangladesh, depistați la frontiera moldo-română. Aceștia înaintau spre râul Prut

Opt cetățeni de origine afro-asiatică au fost reținuți în această dimineață, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Valea Marea. Angajații Sectoarelor PF Frăsinești, Ungheni și Valea Mare au acționat operativ pentru reținerea persoanelor străine care au fost văzute în timp ce înaintau spre râul Prut.

La aproximativ 500 metri de linia de frontieră, inșii au fost reținuți și escortați la cel mai apropiat Sector pentru verificările de rigoare.

Din primele cercetări și discuții cu aceștia, s-a aflat că sunt cetățeni ai Bangladesh, printre care se regăsește și un copil minor. Totodată, la aceștia a fost depistată o barcă, existând bănuială rezonabilă că urma să fie folosită pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au informat omologii români, în vederea investigării în comun a evenimentului de frontieră și elucidării tuturor circumstanțelor pe caz.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.