Prima medalie la un Campionat Mondial la lupte greco-romane pentru Moldova în ultimii 20 de ani. Victor Ciobanu, vicecampion mondial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a cucerit medalia de argint la Campionatului Mondial de la Budapesta. Sportivul născut în satul Vărvăreuca, raionul Floreşti, a obținut patru victorii în limitele categoriei de greutate 60 kg, împotriva lui Erik Torba (Ungaria), Etienne Kinsinger (Germania), Sailike Walihan (China) și Kristian Fris (Serbia). În ultimul act, Victor Ciobanu a fost învins de rusul Sergey Emelin.

Ciobanu a cucerit prima medalie pentru Moldova de la un Campionat Mondial de seniori la lupte greco-romane în ultimii 20 de ani.

În 2014, Victor Ciobanu a cucerit prima medalie pentru Moldova la Europenele de lupte greco-romane după o pauză de 18 ani. În Finlanda, el s-a ales cu medalia de argint.

La revenire în țară, sportivul care activează în calitate de polițist de frontieră a fost întâmpinat cu muzică de Fanfară pe Aeroportul Internațional Chișinău de către prieteni, rude și colegii de la Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...