Țara unde oamenii se înghesuie să-și pună microcipuri sub piele

Dacă pentru noi este suficient să avem un laptop acasă și un telefon mobil în buzunar, atucni află că sunt și cei care vor ca tehnologiile să le ajungă sub piele, scrie Playtech.ro.

Suedezii s-au gândit că ar fi o idee bună să își implanteze un microcip sub pielea de la mână, pentru a deveni mai eficienți. Cipurile pot chiar să stocheze detalii pentru contacte, profiluri de social media, tichete electronice pentru evenimente sau chiar bilete pentru tren.

Cipurile au mărimea unui bob de orez și sunt introduse în pielea din vârful degetului mare, cu ajutorul unei seringi. Procedura costă aproximativ 180 de dolari, iar suedezii se înghesuie să își implanteze astfel de cipuri.

Cipurile sunt dificil de hack-uit, mai ales pentru că nu sunt ușor accesibile, ca un telefon sau un laptop, dar și pentru că sunt dispozitive pasive. Există, însă, diverse rețineri, mai ales cu privire la modul în care cipurile ar putea fi folosite pentru a distribui informații despre starea de sănătate și funcțiile corpului. În viitor, mai multe informații de acest fel ar putea fi stocate în microcip, astfel că va fi nevoie de securitate sporită.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.