Moldova ar putea urma modelul Estoniei în crearea e-Health. Ce spune Silvia Radu despre aceasta

sr2

MinistraSănătății, Silvia Radu, a mers la expoziția specializată HIMSS 18 Eurasia, din Istanbul, pentru a vedea ultimele sisteme și echipamente informatice cu care se lucrează în sănătate.

„Am venit la expoziția de soft HIMSS 18 Eurasia, din Istanbul, pentru a vedea ultimele sisteme și echipamente informatice cu care se lucrează în sănătate.

Aparatură modernă care oferă în cel mai scurt timp analizele, diagnosticul, dar care în același timp pot memora toate informațiile despre pacient, astfel ca medicul să aibă în timp real acces la dosarul medical al celui pe care îl tratează.

sr3

Tehnica evoluează într-un ritm alert și oferă o grămăda de soluții care înseamnă în primul rând rapiditate în tratarea pacienților și în al doilea rând o gestiune mai bună atât a banilor publici, cât și a urmăririi resurselor care se consumă de către unitățile medicale.

Vreau să aducem în țară astfel de sisteme, să creăm infrastructura necesară, mai ales că partea turcă ne-a promis sprijin atât în acordarea asistenței necesare cât și în implementarea acestor sisteme” scrie Silvia Radu pe pagina sa de Facebook.

Modelul Estoniei de e-Health îl vedeți aici.

sr1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente