/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

UE a prelungit sancțiunile față de conducerea Transnistriei. Tiraspolul numește decizia „contraproductivă”

missing
27 octombrie 2018, ora 14:05

Într-un comentariu pentru presă, autoritățile autoproclamate spun că nu văd nici un motiv pentru o astfel de decizie inertă, care a fost luatp pe baza unei evaluări a situației acum 15 ani. Acestea spun că Transnistria respectă în mod consecvent dispozițiile Deciziei de protocol semnată la 25 noiembrie 2017 cu privire la elementele de bază ale școlilor funcționale cu predare în limba latină, care au stabilit condițiile optime pentru activitățile acestor școli.

În comentariu se mai spune că participanții internaționali ai formatului de negocieri 5+2, inclusiv Uniunea Europeană, au salutat semnarea Deciziei de protocol și progresele înregistrate în acest domeniu și, prin urmare, acest pas al Consiliului UE, de prelungire a sancțiunilor, poate fi explicat prin lipsa unei coordonări corespunzătoare între organismele europene.

„Apreciem situația ca pe o neînțelegere nefericită și îndemnăm Consiliul Uniunii Europene să renunțe la abordarea inertă, care împiedică consolidarea practicilor constructive în procesul de reglementare a relațiilor moldo-transnistrene și subminează autoritatea UE în calitate de observator în formatul consultativ 5+2”, se mai spune în mesajul administrației transnistrene.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram