Pregătiți pentru seism?

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a desfășurat ieri, 26 octombrie, aplicații complexe ca să vadă cât de pregătiți sunt pentru a face față unui cutremur puternic.

Conform scenariului, un seism puternic din regiunea Vrancea România a afectat infrastructura orașului. În urma cutremurului au fost înregistrate întreruperi ale energiei electrice, iar în mai multe blocuri au izbucnit incendii, au fost înregistrate mai multe accidente rutiere. Comisia pentru Situaţii Excepţionale raională a fost convocată pentru gestionarea acţiunilor forțelor protecției civile în cazuri de situaţii de criză. Echipele de pompieri au intervenit la lichidarea unui incendiu izbucnit într-un bloc locativ, dar și au evacuat sinistrații din clădirea avariată.

„Formaţiunile de protecţie civilă au conlucrat împeună la lichidarea consecinţelor scurgerii de substanțe toxice la o fabrică unde salvatorii au efectuat lucrările de decontaminare. Mai mult, specialiștii au fost solicitați să efectueze recoltarea probelor necesare în urma depistării unui focar de pestă porcină africană. În acelaş timp echipele de descarcerare în comun cu angajaţii serviciului medical de urgenţă au participat la simularea unui accident rutier în apropiere oraşului Ialoveni. În teren, a fost realizat triajul medical, acordarea primului ajutor medical și transportarea la spital a victimelor”, anunță Inspectoratul.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, astfel de acțiuni sunt pentru lichidarea consecinţilor situaţiilor excepţionale cu implicarea activă formaţiunelor protecţiei civile şi instituţiilor de gestionare a crizelor

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.