/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Protest masiv la Budapesta în semn de solidaritate cu o universitate fondată de Soros

missing
27 octombrie 2018, ora 09:53

Andras Fekete-Gyor, liderul Mişcării Momentum, organizatorul manifestaţiei, a declarat că Guvernul de la Budapesta „vrea să expulzeze CEU din Ungaria” pentru că premierul Viktor Orban „este înspăimântat de cei care gândesc”, relatează agenţia de ştiri MTI, citată de Mediafax.

Universitatea a transmis că în instituţia se va muta la Viena în cazul în care până la 1 decembrie nu se găseşte o soluţie prin care instituţia să poată opera legal în Ungaria.

Partidul de guvernământ Fidesz a transmis că mişcarea Momentum „promovează interesele omului de afaceri George Soros”, iar politicienii de opoziţie sunt susţinuţi de miliardarul american. Potrivit comunicatului publicat de Fidesz, CEU „operează netulburată”, iar „isteria” în legătură cu acest caz este doar „o manevră politică”.

În 2017, Guvernul Orban a modificat legea educaţiei, interzicând universităţilor străine care nu ţin cursuri şi în ţările de origine să activeze în Ungaria. Măsura este considerată de mulţi ca fiind îndreptată în mod expres împotriva CEU şi a lui Soros.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram