/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Republica Moldova trece la ora de iarnă

missing
27 octombrie 2018, ora 08:53

Anterior, autoritățile au declarat că dacă se va ajunge la concluzia că nu trebuie să se treacă la ora de iarnă sau de vară, atunci Republica Moldova nu va mai face această schimbare, dar, deocamdată este pe aceeași undă cu toate țările europene.

Din anul 2014, a renunțat să schimbe ora Federaţia Rusă, iar din 2016 – Turcia. Astfel, de duminică, Chișinăul faţă de Moscova, Rusia, şi de Ankara, Turcia, va fi cu o oră în urmă, în timp ce până acum aveau aceeaşi oră.

Schimbarea orei se face în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene ONU. În luna februarie a anului curent, Parlamentul European a votat pentru eliminarea practicii de schimbare a orei. Parlamentarii europeni au cerut Comisiei Europene să facă o evaluare detaliată a directivei care prevede schimbarea orei și să propună un plan de revizuire a acesteia, dacă se va constata că este oportun. O decizie definitivă nu a fost deocamdată luată.

Pentru prima dată, trecerea la ora de vară a fost aplicată în Noua Zeelandă, în 1895. Pentru prima dată, Moldova a recurs la această practică în 1979. Mecanismul prin care se schimbă ora, primăvara și toamna, este folosit în 110 țări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram