/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Anchetă internă în privința conducerii Spitalului nr. 1 din Chișinău. Ce spune directorul Iurie Dondiuc

missing
26 octombrie 2018, ora 20:04

„Grupul de lucru, creat pentru efectuarea anchetei de serviciu urmează să examineze acțiunile persoanelor responsabile din cadrul instituției, precum și constatarea existenței sau inexistenței răspunderii disciplinare a directorului Spitalului Clinic Municipal Nr.1.”, informează reprezentanții Primăriei într-un comunicat.

La rândul său, directorul Spitalului Municipal nr. 1., Iurie Dondiuc, spune că este vorba despre un litigiu cu câțiva angajați ai instituției, legat de comasarea a două secții din spital:

Nu e vorba de tot colectivul instituției, dar de câțiva medici care nu au fost de acord cu reorganizarea, cu doi ani în urmă, a unor secții, care a fost făcută în conformitate cu recomandările Direcției sănătății. Acești medici nu au au fost de acord. 67 de medici au fost de acord și lucrează în continuare în secția dat, dar patru persoane nu au fost de acord”, spune Dondiuc, contactat telefonic de TV8.

Directorul spitalului spune că le-a propus acestor angajați să lucreze în secția reorganizată, dar aceștia au refuzat și s-au adresat în instanța de judecată, cerâd ca secțiile comasate să fie restabilite la loc: „Prima instanță și Curtea de Apel le-a respins cererea lor ca fiind neîntemeiată. Asemenea petiții apar în orice instituții în care cineva nu este mulțumit de ceva”, a spus Iurie Dondiuc.

Grupul de lucru va activa în perioada 26 – 31 octombrie anul curent, după care va prezenta raport.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram