De la 2 ani de la condamnare Stanislav Florea, medicul acuzat de viol, rămâne încă în libertate

medic acuzat

Stanislav Florea, fost medic în cadrul Internatului Psihoneurologic din Bălți, care la 25 octombrie 2016 a fost condamnat la 13 ani pentru violarea a 16 paciente, se află încă în libertate.

Din 2016 până acum, au fost amânate mai mult de 14 ședințe de judecată, examinarea cazului fiind tergiversată de avocații inculpatului care au invocate diferite motive – neprezentări a avocaților din motiv de boală, internare subită a inculpatului, lipsa sau neprezentarea unor martori, timp insuficient pentru pregătire etc.

Ședințele au fost amânate de cel puțin două ori inclusiv de instanța de judecată din cauza imposibilității formării completului de judecători. Următoarea ședință este planificată la sfârșit de noiembrie 2018, care, cu siguranță va fi amânată din nou.

Cazul medicului a fost făcut public în februarie 2013 când o femeie pacientă a internatului Psihoneurologic din Bălți și-a anunțat rudele că a fost violată de către medicul care o tratează. Ulterior, în timpul investigațiilor au fost identificate alte 16 femei care au susținut că au fost violate și bătute.

Florea a fost condamnat la 13 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. Sentinţa a fost atacată la instanţa ierarhic superioară de către avocații acestuia.

Anterior, mai multe activiste și activiști, reprezentanți ai mass-mediei au protestat și au lansat o scrisoare deschisă pentru a urgenta examinarea cazului și a asigura calitatea actului justiției.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente