Angajații metroului din București anunță că intră în grevă

26 octombrie 2018, ora 13:14

Ion Rădoi șeful sindicaliștilor de la Metrorex spune că dacă nu se ajunge la o înțelegere va avea loc o grevă generală la metrou în perioada 10-15 noiembrie 2018 după parcurgerea pașilor legali, scrie Digi24.ro.

El acuză compania că nu știe cum să plătească firmei italiene Astaldi peste 100 de milioane de lei drept daune la magistrala V în condițiile în care este dezinteresată de majorarea salariilor la angajați.

Cererea de majorare salarială a angajaților Metrorex este de 42% în condițiile în care salariul mediu brut la metrou este de 7.500 lei, aici fiind inclus un spor de condiții grele de 50%. În ultimii ani, angajații de la metrou au primit constant majorări de 10% pe an la negocieri, scrie sursa citată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram