Trimite e-mail | Printeaza
Economie
25.10.2018

BERD își va concentra atenția în continuare pe mediul de afaceri din Republica Moldova

BERD își va concentra atenția în continuare pe mediul de afaceri din Republica Moldova

BERD este pregătit să intensifice prezența în economia reală a țării noastre, despre aceasta s-a discutat în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu vicepreședintele BERD, Alain Pilloux.

Președintele Parlamentului a apreciat contribuția BERD la finanțarea proiectelor legate de infrastructura drumurilor, eficienţa energetică, apă şi canalizare, sectorul bancar.

Andrian Candu a reconfirmat angajamentul Parlamentului pentru armonizarea legislației la aquis-ul comunitar, menționând că au fost adoptate acte legislative importante, în conformitate cu agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

La rândul său, vicepreședintele BERD, Alain Pilloux a felicitat Parlamentul Republicii Moldova pentru faptul că a adoptat multe acte legislative, în diferite domenii, pentru modernizarea țării. Totodată, oficialul a precizat că BERD își va concentra în continuare atenția pe mediul de afaceri din țara noastră.

În cadrul întrevederii a fost prezentat noul Director executiv pentru Europa de Est și Caucaz (cu reședința la Kiev), Matteo Patrone, care își va începe activitatea din 1 noiembrie 2018. Oficialul va fi responsabil pentru operațiunile și angajamentele BERD în Ucraina, Belarus, Republica Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.

De la începutul activității sale în Republica Moldova, BERD a finanțat 123 de proiecte în valoare de peste 1,26 mld euro. Actualul portofoliu al BERD este de 556 milioane euro, dintre care 62%  au fost alocate pentru infrastructură, 25% - pentru sectorul energetic, 7% - pentru industrie, comerț și agrobusiness, 7% - pentru instituțiile financiare, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus