/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Numărul oamenilor nesatisfăcuți în urma shoppingului online s-a dublat în ultimul an

missing
25 octombrie 2018, ora 18:10

CORINA GAIU, OFIȚERĂ DE PRESĂ APCSP: „În acest an s-au dublat reclamațiile ce țin de neconformitatea produselor achiziționate. Dacă anul trecut aveam înregistrate circa 15 reclamații de acest gen anul acesta, de la începutul anului 2018, sunt deja notificate 30 de reclamații”.

Subiectul a fost discutat astăzi de mai mulți specialiști în cadrul unei conferințe de presă. Responsabilii de la Agenția pentru protecția Consumatorilor promit că la anul viitor va apărea o listă neagră în care vor fi incluse toate magazinele online din țară care nu respectă legea.

CORINA GAIU, OFIȚERĂ DE PRESĂ APCSP: „Acest proiect este încă în proces de lucru. Bineînțeles pentru conformarea agenților economici față de actele normative în vigoare este necesar de creat această listă. 05:43-05:56 Se vor desfășura vizite de consultanță în cadrul instituțiilor de învățământ, pentru că noi cei tineri, în mare parte, suntem cei care utilizăm internetul și serviciile pe care ni le oferă”.

Consumatorii spun că, deși shoppingul online este extrem de comod, deseori produsele livrate nu sunt la fel ca cele afișate pe site.

Experții ne sfătuie să fim atenți la site-urile de pe care facem comanda și să analizăm bine condițiile de livrare și returnare a produselor.

PETRU MOLCEANU, INSPECTOR PRINCIPAL DCPIS: „În primul rând trebuie să fie denumirea corectă a agentului economic, telefonul de contact. Trebuie să fie nemijlocit descrierea produsului, cum se utilizează. Sigur că consumatorul când primește aceste produse trebuie să se înmâneze manualul de utilizare”.

Potrivit Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, cel mai des oamenii se plâng pe faptul că nu au unde să se adreseze, dacă se depistează un produs defectat. Conform legii, agentul economic este obligat să rezolve toate problemele legate de marfa pe care a livrat-o, iar în caz de necesitate, să returneze banii în întregime.

Reporter: Diana Popa

Imagine: Oleg Cozlov, Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram