‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
9.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleMai mulți producători din Cahul se plâng că nu li s-a achitat plata pentru...

Mai mulți producători din Cahul se plâng că nu li s-a achitat plata pentru producția vândută

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Andrei Ciobanu, producător din satul Badicul Moldovenesc, raionul Cahul, care de ani buni lucrează cu compania Trans-Oil, a relatat pentru Agrobiznes, că în anul curent, pe lângă faptul că prețul oferit pentru recoltă este unul destul de mic, aceștia întârzie cu achitarea.

„Acum trei săptămâni am vândut 300 de tone de floarea soarelui companiei Trans-Oil, jumătate din sumă mi-au achitat, iar cealaltă parte încă nu. Dar avem și noi obligațiuni față de alți agenți economici, care ne-au expediat și reclamații pentru că a expirat termenul de achitare. Ei nu au bani la moment, așa ne zic reprezentanții companiei în teritoriu. Din această cauză avem probleme, de exemplu până la data de 25 trebuie să achităm impozitul la FISC. Până în anul curent, nu am avut probleme cu această companie, dar anul acesta ne-au dat planurile peste cap. Suntem bătuți din toate părțile, măcar să fi fost un pic de ploaie, mai aveam o nădejde, dar așa nu avem la ce spera”, ne-a spus fermierul.

În aceași situație este și Gheorghe Jurcanu, care din cauza faptului că nu a primat banii pentru producția vândută companiei Trans-Oil va trebui să plătească penalizări băncii comerciale pentru neachitarea în termen a tranșei.

„Avem probleme cu compania Trans-Oil, le-am vândut 120 de tone de floarea soarelui și deja de o lună și ceva nu am primit banii. Și istoria de creditare este pătată, pentru că nu am reușit să-mi achit tranșa de 265 mii de lei. Din cauza întârzierilor primesc și penalitate și va trebui să achit câte 560 de lei pentru fiecare zi de întârziere. Ei spun că nu au bani, dar o să fie curând și ne îndeamnă să semnăm contracte și pentru porumb. Dar nu vreau să le dau și porumbul, îmi este frică că nu am să primesc banii pentru el. Colegii se plâng că sunt în aceeași situație. E de plâns, nu știu ce vor să facă cu noi. Mai mult ca atât, prețul de achiziție oferit de companie la porumb a ajuns la 1,90 lei/kg”, a explicat producătorul.

Solicitați să comenteze situația, reprezentanții companiei Trans-Oil au afirmat că, nu există careva datorii față de producători. Totodată, dacă vor fi identificate scăpări, vor fi soluționate în cel mai scurt timp.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›