Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin amenință cu măsuri de reciprocitate în cazul unei eventuale instalări de rachete americane cu rază medie de acțiune în Europa


Președintele Vladimir Putin la întîlnirea cu Giuseppe Conte la Moscova, 24 octombrie 2018
Președintele Vladimir Putin la întîlnirea cu Giuseppe Conte la Moscova, 24 octombrie 2018

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că dacă Statele Unite desfășoară rachete cu raza medie de acțiune in Europa, Moscova va trebui să raspunda „rapid si eficient” și să ținteasca țările care le gazduiesc. Declarația lui Putin a fost făcută ieri la o conferință de presa cu premierul Italiei, Giuseppe Conte la Moscova. Potrivit agenției Associated Press, liderul de la Kremlin s-ar fi referit și la scutul anti-rachetă de la Deveselu, în România, susținând că acesta ar putea adăposti rachete de croazieră cu rază medie de acțiune cu o simplă modificare de soft.

SUA, NATO și România au dezmințit în repetate rânduri această informație. Ieri, secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg a spus că este puțin probabil ca țările NATO din Europa să desfășoare arme nucleare suplimentare în Europa ca răspuns la ceea ce Occidentul consideră a fi încălcarea de către Rusia a tratatului despre rachetele nucleare cu raza medie de acțiune (INF). Președinții Rusiei si Statelor Unite s-ar putea intilni la Paris, pe 11 noiembrie, avînd pe agenda de discuții si subiectul tratatului INF.

XS
SM
MD
LG