Chișinăuienii nu se grăbesc să solicite pornirea căldurii. Doar 6% din blocurile capitalei au fost conectate

media_145034327617686300

Deși fondul locativ municipal este pregătit pe deplin să primească agentul termic, chișinăuienii nu se grăbesc să solicite pornirea căldurii. Către data de 24 octombrie, la căldură centralizată au fost conectate doar 6% din blocurile fondului locativ municipal.

Șeful adjunct al Direcției generale locativ-comunală și amenajare, Ghenadie Dubița, a declarat pentru IPN că sunt conectate 166 de blocuri locative din cele 2744 din fondul locativ municipal. Procesul de conectare decurge comparabil cu ritmul anului trecut, când în această perioadă la căldură erau conectate 326 de blocuri. Responsabilul a menționat că oamenii nu se grăbesc să solicite agentul termic pentru că încă mai este cald.

Ghenadie Dubița a mai spus că în continuare sunt recepționate cererile de compensare a cheltuielilor la efectuarea plăților pentru resursele energetice pentru perioada rece a anului 2018-2019. Acestea pot fi înaintate pe tot parcursul sezonului rece. Dosarele pentru acordarea compensațiilor se depun la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, la gestionarii fondului de locuințe, la preturile de sector – pentru cetățenii care locuiesc în sectorul particular, la primăriile orașelor, satelor din componența municipiului Chișinău – pentru cetățenii din teritoriile administrative respective. Cetățenii care au beneficiat de compensații în sezonul termic precedent vor depune cereri de reconfirmare prin care declară că veniturile lunare ale familiei nu au crescut și, respectiv, componența familiei a rămas aceeași.

În municipiul Chișinău, sezonul de încălzire 2018-2019 a început din 15 octombrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente