Trimite e-mail | Printeaza
Social
24.10.2018

11 veterani vor primi ajutor din partea statului pentru procurarea sau renovarea locuinței. În acest scop, din buget vor fi alocate 492 mii de lei

11 veterani din 8 raioane ale țării vor primi o indemnizație unică din partea statului pentru construcția, restaurarea sau procurarea locuinței. Hotărârea a fost aprobată astăzi de Executiv. Printre beneficiari sunt o victimă a avariei de la Cernobîl, 3 veterani ai războiului din Afganistan și 7 participanți la războiul de pe Nistru.

În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate 492 mii de lei. Banii vor fi transmiși în gestiunea autorităților administraţiei publice locale. Astfel, peste o sută mii de lei vor fi oferite raionului Criuleni, câte 82 mii de lei vor primi raioanele Căușeni și Rîșcani, iar câte 41 mii de lei vor fi direcționate către  raioanele Cahul, Fălești, Ocnița, Rezina și Ungheni.

Indemnizația unică la construcția, renovarea sau procurarea locuinței se acordă anual, persoanelor care au avut de suferit în urma conflictelor armate și familiilor acestora, victimelor avariei de la Cernobîl și veteranilor de război. În anul curent, pentru acordarea acestor indemnizații în buget au fost prevăzute 8,5 milioane de lei. Până în prezent, au fost alocate peste 2 milioane de lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus