Care este cel mai bun moment pentru a rămâne însărcinată?

Elevit

Atunci când vă doriți un copil, este important să alegeți momentul sarcinii și să nu lăsați nimic la voia întâmplării. Primul pas este să vă asigurați că starea dumneavoastră de sănătate este optimă. Faceți o programare la medic pentru a afla dacă aveți anumite probleme de sănătate, care v-ar putea scădea șansele de a rămâne însărcinată. Dezechilibrele hormonale, infecțiile genitale netratate sau bolile cu transmitere sexuală pot reprezenta un impediment. 

Medicul vă va prescrie vitamine prenatale, acidul folic fiind unul dintre cele care îmbunătățesc șansele de a rămâne însărcinată. Acidul folic micșorează riscul de infertilitate. Consumul zilnic de acid folic este absolut necesar și pentru evoluția normală a sarcinii – Gama Elevit acopera necesarul de micronutrienti. Perioada cea mai vulnerabilă pentru făt este reprezentată de primele zile de viață, iar măsurile de preconcepție oferă un grad înalt de protecție, reducând riscul de apariție a malformațiilor congenitale.

Extrem de important pentru planificarea sarcinii este să știți când sunteți fertilă și să identificați momentul ideal pentru concepție. Pentru majoritatea femeilor ovulația are loc în zilele 9-14 de la începutul ciclului menstrual. Organismul vă oferă o serie de semnale în această perioadă. Puteți observa simptome precum sensibilitatea la nivelul sânilor, disconfort ușor în zona abdomenului sau secreții vaginale mai abundente.

Un indiciu este și temperatura bazală a corpului, care crește ușor după ovulație și se menține la acest nivel până la începerea menstruației. Vă puteți măsura temperatura bazală în fiecare dimineață și să înregistrați datele într-un tabel. Ideal este să vă măsurați temperatura bazală în stare de repaos, înainte de orice activitate care poate duce la creșterea acesteia.

Colul uterin își schimbă poziția în timpul ciclului menstrual, așa că monitorizarea sa este o metodă eficientă de a afla zilele fertile. La începutul ciclului menstrual și după ovulație, colul uterin este într-o poziție mai joasă, dar se ridică înainte și în timpul ovulației.

Consistența și culoarea secreției vaginale vă oferă un indiciu util pentru ovulație. Celulele care căptușesc cervixul produc mucus în mod constant, însă aspectul acestuia se schimbă în perioada ciclului menstrual lunar. La începutul ciclului menstrual, mucusul este dens și lipicios, blocând cervixul. Pe măsură ce se apropie ovulația, mucusul se subțiază și devine transparent, favorizând accesul spermei.

Puteți folosi și un kit de predicție a ovulației sau un monitor de fertilitate, care vă poate îmbunătăți șansele de a rămâne însărcinată. Acestea stabilesc nivelului hormonului luteinizant înainte de ovulație, sunt ușor de utilizat și vă vor ajuta să stabiliți cu precizie care este cea mai bună perioadă pentru a rămâne însărcinată.

Dacă respectați toți acești pași și stabiliți care este perioada optimă pentru a rămâne însărcinată, tot ce vă mai rămâne de făcut este să luați zilnic o combinație de multivitamine și minerale, care vă vor întări organismul și vă vor pregăti pentru o sarcină sănătoasă.

Produsele Elevit sunt suplimente alimentare. Mai multe informații despre sarcină, planificarea sarcinii și îngrijire postnatală pe www.elevit.ro.

Aviz sanitar: „ELEVIT 1” comprimate filmate №30 – № 3691 din 29.12.2017; „ELEVIT 2” capsule moi №30 – № 3692 din 29.12.2017; „ELEVIT 3” capsule moi №30 – № 3690 din 29.12.2017. Citiţi cu atenţie prospectul sau informaţiile de pe ambalaj. Pentru întrebări suplimentare şi/sau raportare de reacţii adverse rugăm să contactaţi persoana responsabilă în Bayer Moldova la telefon 022 85 40 20 (în afară orelor de lucru – robot telefonic). În cazuri de urgenţe 0 60 030 906 (24 ore). E-mail: [email protected]

Reprezentanţa Companiei Bayer SRL, Moldova, Chişinău, str. Ştefan cel Mare, 196, tel.: 022-854-028.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente