Patru tineri, reținuți cu cânepă și Ecstasy în valoare de circa 100.000 lei. Două grenade de luptă, ridicate în urma perchezițiilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Patru tineri cu vârsta cuprinsă între 23 și 25 de ani, originari din municipiul Chișinău și raionul Cantemir, doi din ei anterior condamnați pentru comiterea infracțiunilor de huliganism, furt și circulația ilegală a drogurilor, au fost reținuți de oamenii legii pentru punerea în circulație ilegală a drogurilor de tip marijuana și a pastilelor Ecstasy. Activitatea infracțională a grupului a fost documentată de angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Chișinău oficiul Rîșcani pe parcursul lunii octombrie.

Suspecții cultivau plantele de cânepă, iar ulterior comercializau marijuana pe teritoriul municipiului Chișinău consumatorilor. Pentru probatoriu, polițiștii au efectuat mai multe achiziții de control, inclusiv din incinta unor localuri de agrement, unde suspecții comercializau și pastile Ecstasy. O pastilă era comercializată la prețul de 200-350 lei, iar un gram de marijuană hidroponică la prețul de 100 de lei.

În rezultatul perchezițiilor, polițiștii au depistat și ridicat aproximativ un kg de marijuană hidroponică, 5 pastile Ecstasy, mijloace bănești provenite din realizarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, precum și două grenade de luptă model F1.

Valoarea drogurilor confiscate se estimează la aproximativ 100.000 lei.

În privința suspecților a fost luată măsura preventivă sub formă de arest. Dacă le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

De la începutul anului curent, poliția a sechestrat peste 40 kg de marijuană și peste 50.000 plante de cânepă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...