Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Proiectul construcției autostrăzii Târgu Mureş…

Proiectul construcției autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, aprobat de Comisia pentru transporturi din Camera Deputaţilor

facebook.com/impreunapentrua8

Proiectul de lege privind demararea lucrărilor pentru Autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni a fost aprobat de Comisia pentru Transporturi a Camerei Deputaţilor, stabilind că Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării acestui obiectiv, trasnmite Digi24. Potrivit proiectului, Ministerul trebuie să iniţieze, în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, procedurile necesare pentru realizarea investiţiei.

Proiectul de lege privind construcţia Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş a fost votat anterior şi în Senat, urmând să fie dezbătut în perioada următoare în plenul Camerei Deputaţilor, potrivit News.ro.

Potrivit proiectului, autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, numită şi „Autostrada Unirii” va avea o lungime de 320 de kilometri și va cuprinde trei tronsoane: Târgu Mureş – Ditrău, Ditrău – Târgu Neamţ și Târgu Neamţ – Ungheni. Viteza medie de deplasare pe traseu va fi de 100 kilometri la oră, diminuând cu circa 40% traficul prin zonă în orele de vârf.

Proiectul de lege privind construcţia Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş prevede ca Ministerul Transporturilor să iniţieze, în termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, procedurile necesare pentru realizarea investiţiei.

Costurile de realizare a autostrăzii sunt estimate la peste 4 miliardede euro, fiind, de altfel, cea mai scumpă autostradă din România. Asociaţiile civice ieşene „Moldova vrea Autostradă” şi „Împreună pentru A8”, care militează pentru construcţia Autostrăzii Iaşi – Târgu Mureş, îi solicită o întâlnire liderului PSD Liviu Dragnea, pentru a explica de ce proiectul nu va fi realizat integral din fonduri europene.

 

Foto: facebook.com/impreunapentrua8