Serviciul Fiscal de Stat va verifica donațiile de peste 75 de mii de lei primite de Partidul „Șor” în primul semestru al anului 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Fiscal de Stat pe lângă Ministerul Finanțelor va verifica dacă donațiile de peste 75 de mii de lei primite de Partidul „Șor” reies din suma venitului impozabil obținut de donatori în perioada raportată. Solicitarea în acest sens a fost înaintată de Comisia Electorală Centrală după ce instituția a examinat rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru primul semestru al anului 2018.

Totodată, Comisia a luat act de informațiile prezentate în rapoartele privind gestiunea financiară a partidelor politice pentru primul semestru al anului 2018.

Astfel, Partidul Politic „Democrația acasă”, Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică”, Partidul Politic pentru Unirea Moldovei, Partidul Republican din Moldova și Partidul Politic „Renaștere”, care până în prezent nu au depus rapoartele financiare semestriale, au fost constrânse să le prezinte, iar Partidele Politice „Democrația Acasă” și Uniunea Centristă din Moldova au fost obligate să prezinte, în termen de două săptămâni, informația lunară corectată privind cheltuielile partidului din subvențiile de la bugetul de stat.

De asemenea, a fost inițiată procedura contravențională, în privința persoanelor cu funcție de răspundere din cadrul Partidului „Patrioții Moldovei”, Partidului Politic „PATRIA” și Partidului Comuniștilor din Republica Moldova pentru pentru caracterul incomplet ale rapoartelor.

Hotărârea Comisiei Electorale Centrale va fi transmisă, spre informare, Curții de Conturi, Ministerului Justiției și Agenției Servicii Publice, de asemenea, remisă pentru executare, partidelor politice.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...