Trimite e-mail | Printeaza
Social
23.10.2018

Schimb de experiență și bune practici între Republica Moldova și România, privind implementarea reformelor în domeniul protecției sociale

O delegație a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova a efectuat, la 22 octombrie curent, o vizită de lucru la Ministerul Muncii și Justiției Sociale din România.

Scopul vizitei a fost schimbul reciproc de experiențe și bune practici privind implementarea reformelor din domeniul protecției sociale, crearea și îmbunătățirea serviciilor sociale, cât și consolidarea cooperării dintre ambele ministere.

În cadrul discuțiilor, partea română a apreciat crearea Agenției Naționale Asistență Socială din Republica Moldova, în special componenta de formare profesională a angajaților din domeniul asistenței sociale, menționând că este un bun exemplu de preluat și pentru România.

Potrivit unui comunicat de presă, părțile au subliniat importanța realizării schimbului de experiențe în acest domeniu. La fel, un subiect abordat în cadrul ședinței a fost prestarea serviciilor de calitate cetățenilor în situații de dificultate, Moldova prezentînd acțiunile privind susținerea autorităților administrației publice locale din partea statului prin instituirea pachetului minim de servicii sociale.

Concomitent, a fost analizată problema susținerii autorităților administrației publice locale în prestarea asistenței sociale la nivel de comunitate, în ambele state.

În acest sens, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a venit cu inițiativa de a finanța câte o unitate de asistent social în fiecare comunitate din contul bugetului de stat.

La finalul discuțiilor, părțile au reiterat necesitatea menținerii unei colaborări eficiente pentru a avea un schimb permanent de informații și acțiuni în domeniu, din ambele state.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus