/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 782: Lupte fierbinți și provocare sub steag fals. Kievul plănuiește să distrugă podul lui Putin

/VIDEO/ Dorințele cetățenilor Republicii Moldova pot ajunge ... în cosmos. Serviciul costă de la 89 de dolari și mai mult

missing
23 octombrie 2018, ora 19:27

De multe ori mă gândeam ce să-i răspund fiului la întrebarea: ce ai făcut în viața ta? Pe lângă faptul că m-am gândit să o iau de nevastă pe mama ta, mi-a trecut pin minte o idee genială – să las prenumele tău pe lună”, Alexandru Verișinin, coordonator proiect.

Așa s-a născut ideea de a oferi posibilitatea celor de pe pământ să trimită mesaje pentru generațiile următoare. Proiectul a manifestat interes pentru cetățeni de diferite vârste.

– Ce mesaj ai lăsa? Acum priviți unde noi am ajuns! O țară mică ca Moldova a ajuns pe lună. Toți au crezut că este imposibil, dar uite că noi am ajuns”, Dan, participant în cadrul proiectului.

Ne vom strădui să trimitem chiar câteva zeci de mii de mesaje pe lună. Am vrut să arătăm tuturor că generația noastră mai poate face ceva în Republica Moldova. Pentru asta însă trebuie să ai multă dorință și răbdare ca cineva să facă ceva pentru tine, chiar dacă ai această dorință – cineva să trimită un mesaj pe lună”.

Mesajele sau fotografiile pot fi lăsate pe site-ului proiectului, unde sunt codificate. Serviciul este cu plată şi costă începând cu 89 de dolari, iar trimiterea unei mărci se negociază separat cu reprezentanţii proiectului. Moldovenii vor primi cadouri şi o fotografie a plăcii cu mesajul pe lună, precum şi un video de rezoluţie mare al momentului lansării de pe pământ şi al aterizării. Am întrebat chișinăuienii ce mesaje ar vrea să trimită.

Aș trimite un mesaj ca cetățenii să fie mai deștepți, buni la suflet, ca să fie pace pe pământ. – Sunteți gată să plătiți pentru asta? – Da

Le-aș fi spune la toți să fie mai buni. – Sunteți dispusă să plătiți pentru asta? – Dacă aș avea bani, de ce nu?

Poate am stabili niște contacte cu ei. Cine știe, poate cu cei de pe lună e mai ușor de stabilit contacte decât cu cei de pe pământ”.

Proiectul este implementat în colaborare cu Administraţia Naţională de Aeronautică şi Spaţială a SUA şi Tehnologia Astrobotică, care în 2020 va face prima expediţie comercială pe Lună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram