Linkuri accesibilitate

Consilierul prezidențial american John Bolton a avut întrevederi la Moscova cu ministrul rus al apărării Serghei Șoigu


Consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, John Bolton, a avut întrevederi la Moscova cu ministrul rus al apărării, înainte de întâlnirea anunțată pentru astăzi cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Pe agenda convorbirilor figurează retragerea unilaterală a Statelor Unite din Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare. Moscova a repetat criticile sale în legătură cu decizia președintelui american Donald Trump, purtătorul de cuvânt al Kremlinului afirmând astăzi că „deși erau puncte slabe în acest tratat”, nu ar fi trebuit anulat, fără a pune nimic în loc.

Bolton va părăsi Rusia în aceasta seară, după întrevederea cu Vladimir Putin. Ieri a avut convorbiri pe aceeași temă cu ministrul de externe Serghei Lavrov, cu consilierul pe probleme de securitate națională al Rusiei, Nikolai Patrușev, și cu ministrul apărării Serghei Șoigu.

În interviuri acordate BBC și ziarului rus „Kommersant”, John Bolton a explicat decizia americană prin faptul că Moscova încalcă acordurile acestui tratat și că odată cu schimbarea „tehnologiilor, a realităților geostrategice”, atât Statele Unite, cât și Rusia trebuie să se adapteze noilor schimbări. În interviul cu „Kommersant”, John Bolton a spus că la convorbirile cu Patrușev s-a vorbit și despre o posibila viitoare întâlnire între președinții american și rus.

XS
SM
MD
LG