/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Se caută educatori și profesori. În școlile și grădinițile din Chișinău sunt peste 500 de locuri de muncă vacante

23 octombrie 2018, ora 16:04

Astfel, în școli și gimnazii sunt 125 de funcţii vacante de cadre didactice la diverse discipline şcolare, cum ar fi: educaţia fizică, discipline muzicale, clasele primare, logoped, limba și literatura română, matematica, limba engleză, fizica, cadre didactice de sprijin.

Iar în grădinițe sunt 400 de posturi vacante pentru educatori, metodişti, conducători muzicali, logopezi, psiholog, defectologi. Primăria spune că pentru a acoperi funcţiile vacante, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a încheiat un acord de parteneriat cu Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici”, pentru a încadra educatori în câmpul muncii, studenţi ai anului IV.

În acelaşi timp, în instituţiile de învăţământ se înregistrează lipsă de cadre pentru posturile nedidactice, fiind vacante 414 funcţii: asistentă medicală, ajutor de educator, dădacă sanitară, bucătar sau bucătar auxiliar, spălător de veselă, spălător lenjerie. Alte categorii fiind: magazineri, şefi de gospodărie, muncitori și îngrijitori de încăperi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram