Un grup de tineri din Moldova te ajută să trimiți mesaje pe lună. Cum poți face acest lucru și cât te va costa

mainmoon

Un grup de tineri din Republica Moldova a lansat, pe 22 octombrie, proiectul MoonShot. Astfel, mesajele a sute de mii de moldoveni vor ajunge pe lună.

Inițiativa a fost prezentată în incinta Tekwill și reprezintă proiectul primei companii blockchain care și-a pus drept scop să trimită pe Lună un obiect în formă de monedă, cu mii de mesaje scrise pe ea de către pământeni.

#Cine sunt creatorii proiectului și cum va avea loc procesul

Moonshot a fost creat de patru moldoveni: dezvoltatorul web Ina Prisacaru, absolventul US Air Force Academy Anton Cebanu, antreprenorul Alexandru Verșinin și PR manager-ul Andrei Luca.

Mesajele utilizatorilor vor fi gravate pe o monedă cu diametru de 1m, care ulterior va trimisă pe Lună cu o rachetă Atlas V din SUA. Lansarea rachetei este preconizată pentru începutul anului 2020.

Cei care vor expedia mesaje vor primi cadouri şi o fotografie a plăcii cu mesajul pe lună, precum şi un video de rezoluţie mare al momentului lansării de pe pământ şi al aterizării pe Lună.

#Cum poți trimite mesajul și cât te costă

Mesajul poate fi trimis prin intermediul site-ului mshot.space. La secţiunea de comandă trebuie ales tipul mesajului – declaraţie de dragoste, istorie, fotografie sau marcă. Serviciul este cu plată şi costă 80 de dolari, iar trimiterea mărcii aparte se negociază cu reprezentanţii proiectului. De asemenea, există posibilitatea de a achita serviciul cu criptovaluta Ethereum.

Proiectul este implementat în colaborare cu Administraţia Naţională de Aeronautică şi Spaţială a SUA şi Tehnologia Astrobotică, care în 2020 va face prima expediţie comercială pe Lună.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente