Năstase nu va participa la următoarele alegeri parlamentare care pot, încă, avea loc în luna decembrie, spune Usatîi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, spre deosebire de formațiunea pe care o conduce, nu va fi lăsat să participe la următoarele alegeri parlamentare. Indiferent când vor avea loc acestea, precum și motivul în baza căruia nu va fi lăsat la scrutin. Cel puțin, asta declară președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, acesta fiind a doua persoană publică care vorbește despre aceasta.

Renato Usatîi a declarat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8 că l-a sunat pe Andrei Năstase cu mult înaintea creării Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind imixtiunea Fundației „Otwarty Dialog” („Open Dialog”), despre care se spune că ar putea fi utilizată ca motiv pentru excluderea liderilor opoziției din cursa electorală pentru „finanțarea din resurse străine”, și i-a spus că „el la următoarele alegeri nu va participa”.

„Dacă nu va fi utilizat acest motiv, vor găsi altul. Nu contează. Nu va fi „Open Dialog” cu Kozlovska vor spune că, totuși, nu s-a comportat corect în ziua alegerilor și asta e motiv de a fi pedepsit cu sancțiunea de a nu participa în alegeri timp de doi ani, nu contează de care – parlamentare sau cele locale din Chișinău”, a spus Usatîi.

La fel, potrivit lui, Partidul Democrat consideră că în alegeri nu va participa nici el. „Asta pentru că Plahotniuc mă urăște pe mine, Năstase, Petrenco, Petkov, mai este acolo un grup. Și Dvs. ca jurnalistă sunteți în lista ceea”, i-a spus liderul „Partidului Nostru” moderatoarei Natalia Morari.

„Dacă pe Maia Sandu ei încă o vor mai tolera pentru faptul că nu vor să meargă în conflict direct cu americanii, atunci Andrei Năstase este „condamnat”. Platforma DA va participa, Năstase – nu. Așa e planul, așa au decis și așa vor face”, a conchis Usatîi, precizând că „PD încă nu a îngropat ideea de a desfășura alegerile parlamentare la finele anului”.

Amintim că, despre faptul că Andrei Năstase nu va ajunge deputat a vorbit deja, în cadrul altei emisiuni televizate, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...