Directoarea unui liceu din Capitală va fi sancționată pentru că elevii din școală au participat la un protest în timpul orelor

EED439DD-B4FE-41F2-B6E0-5E7763170788_w1023_r1_s
Foto: europalibera.org

Directoarea Liceului Lucian Blaga din Chișinău va fi sancționată pentru că a permis participarea elevilor, în timpul orelor de curs, la o activitate a organizației pentru drepturile omului Amnesty International Moldova, la care s-a protestat împotriva expulzării în Turcia a șapte profesori de la liceul Orizont.

Anunțul privind sancționarea Valentinei Olaru a fost făcut luni de șefa Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS) de la primăria capitalei, Rodica Guțu. Ea a spus că „regulamentul nu permite scoaterea elevilor de la ore sub nici un pretext”, adăugând că un părinte s-a plâns că i-ar fi fost „atras” copilul la o asemenea acțiune, fără să fie el consultat, scrie europalibera.org.

Amnesty International Moldova a explicat într-o declarație, la o zi după acțiunea din 18 octombrie, că elevii din clasele X și XI sunt membrii unui grup școlar afiliat organizației și au participat din proprie inițiativă la acțiune.

Deocamdată nu este clar ce sancțiune i se va aplica directoarei de la Lucian Blaga.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente